Fasadrenovering Nacka

Vi utför fasadarbeten i Nacka

Är du I behov av en fasadrenovering i Nacka? Då är Rewall Bygg Måleri AB lösningen för dig. Med över 10 års erfarenhet av fasadrenovering, fasadputs och renoveringar erbjuder Rewall kostnadseffektiva lösningar av hög kvalitet för dig.

När du anlitar oss på Rewall så kan du som kund alltid räkna med en flexibel byggfirma med bred kompetens som får jobbet gjort på ett både miljövänligt och effektivt sätt.

Vi på Rewall fasadputs Stockholm arbetar med flera typer av fasader och fasadrenoveringar. Arbetet planeras noga tillsammans med dig som kund och du får alltid en klar prisbild över jobbet samt att du alltid har möjligheten till ett kostnadsfritt hembesök.

fasadrenovering stockholm

Om fasadarbeten och vad det innebär

När det kommer till renoveringar, fasadarbeten och fasadbyten i Nacka så ser arbetet väldigt olika ut. Allt beror på vad det är som ska göras och hur fasaden ser ut innan vi påbörjar vårt arbete med fasadputs eller fasadrenovering.

Bostaden eller byggnaden det handlar om spelar också roll. Om du bor i en villa kan arbetet se annars ut än dom du exempelvis bor i en lägenhet. Nedan kan du läsa lite mer om vad olika fasadrenovering i Nacka innebär och vad som krävs för att utföra det.

Fasadrenovering med puts i Nacka

En fasadrenovering med puts är något som ofta utförs på gamla byggnader där fasaden är i dåligt skick och måste putsas. Puts består av olika skikt av material som alla har olika egenskaper. På dessa skikt används tre olika benämningar, grundning, grovputs och ytputs. Grundningen är en blandning mellan kalk och cement som läggs på fasaden för att skapa vidhäftning.

Grov Putsen är också en blandning mellan cement och kalk som används för att skapa en jämn yta på fasaden och ge putsskiktet tjocklek.

Till sist så kommer ytputsen som i regel utgörs av färger och tunnare putser. Ytputsen kan vara tillverkad av mineraliska eller bindande medel. Detta är något som vi använder oss av när vi utför fasadrenovering i Nacka.

  Skicka in offertförfrågan


  Byta från tegelfasad till träfasad

  Att byta från tegelfasad till en träfasad innebär en hel del jobb, men det är något som vi på Rewall har god erfarenhet av att utföra.

  Att byta från en gammal tegelfasad till en träfasad är populärt bland många husägare i Nacka som kanske har köpt en gammal villa från 20-talet eller 30-talet då det var vanligt med tegelfasad. Det är särskilt populärt att använda limträ då man byter till en träfasad.

  Detta beror på att det är ett effektivt material som är lätt att behandla. När man byter från tegel till trä så tar man helt enkelt bort den gamla tegelfasaden och monterar därefter en ny träfasad som vanligtvis sedan målas.

  Christoffer Nyberg
  Plattsättning av badrum
  Läs mer
  "Grymt bra service! En av de bästa plattsättarna jag använt mig av. Bra bemötande, lyssnade på mina önskemål samt proffsigt utfört"
  Stefan E.B
  Plattsättning av badrum till bostadshus på 30 lägenheter
  Läs mer
  "Efter rekommendation från annan BRF så anlitade vi Rewall Bygg Måleri AB avseende plattsättning av samtliga badrum till vårt bostadshus med 30 lägenheter. Vi blev nöjda med resultatet! Professionella hantverkare och de bästa vi haft äran att anlita"
  Johan Nilsson
  Målning av samtliga rum till Villa
  Läs mer
  "Vi anlitade Rewall för invändig målning av samtliga rum till vår Villa och blev väldigt nöjda med resultatet. Byggföretaget var var väldigt noga och hade känsla för detaljer samt bra bemötande genom hela arbetet. Rekommenderas starkt"
  Hanna Åkesson
  Renovering av badrum
  Läs mer
  "Fick hjälp med renovering av vårt badrum som blev toppen fint! Vi är otroligt nöjda och glada med resultatet! Dom höll vad de lovade. Arbetade snabbt, proffsigt och metodiskt. Bra kommunikation. Tack Rewall!"
  Föregående
  Nästa

  Därför ska du välja Rewall

  Kostnadseffektivt

  På Rewall Bygg Måleri AB ser vi alltid till att tillsammans med kund få en övergripande bild av det som skall göras. På så sätt kan vi erbjuda marknads kraftiga priser.

  Grön Miljö

  Vi är i högsta grad måna om miljö, hållbarhet och satsar mycket på att hela tiden bli bättre inom dessa områden.

  Fri Konsultation

  Om du inte är säker på vad du vill utföra eller endast har frågor och funderingar så erbjuder vi alla våra nya kunder kostnadsfri offert och rådgivning.

  Olika fasadtyper

  Det finns ett antal olika fasadtyper, vissa vanligare än andra som kan vara intressanta att känna till. De vanligaste fasadtyperna idag är trä, tegel, puts och plåt. När och var de olika fasadtyperna används skiljer sig åt.

  Träfasad

  Används vanligen på hus av villaägare

  Tegelfasad

  Tegelfasad kan användas både på villor och stora industribyggnader. Användningen var väldigt vanlig förr i tiden men idag används inte tegelfasad lika ofta.

  Putsad fasad

  Putsad fasad är en gammal metod som används än idag. Puts ger byggnaden ett bra skydd och ett rent och fint utseende.

  Plåtfasad

  Plåtfasad är inte direkt vanligt idag men var desto vanligare på 40 och 50-talet. Plåten spikades helt enkelt direkt på träväggen om huset hade en stomme av trä.

  putsad fasad

  Frågor och svar om fasadrenovering i Nacka

  Hur lång tid det tar att renovera en fasad är väldigt svårt att säga då det är många saker som har betydelse. Det beror delvis på hur pass illa skadad fasad som ska renoveras är, men också vilket material som används och hur renoveringen ska gå till.

  Så det är väldigt individuellt. Men om du ska utföra en fasadrenovering i Nacka så går det klart mycket fortare att anlita en byggfirma som oss på Rewall än att göra jobbet själv.

  När vi på Rewall ska utföra en fasadrenovering i Nacka så lägger vi upp planeringen i olika delar. Nedan kan du se hur vi gör vår planering för att arbetet ska bli så effektivt som möjligt för oss och för dig som beställare.

  Analys

  Det första vi gör är att analysera arbetet. Det innebär att vi tittar på fasaden som ska renoveras och gör en bedömning över hur mycket material vi kommer att behöva, vilket material samt tidsåtgång.

  Förberedelser

  Nästa steg blir att förbereda arbetet. När vi utför fasadrenovering i Nacka så informerar vi alltid kunden om att det kommer bli en hel del material och maskiner som måste finnas till hand för oss när vi arbetar. Att ha ett möte om fasadputs Nacka eller fasadrenoveringen som ska utföras är något vi rekommenderar.

  Fasadarbeten och fasadrenoveringen startar

  När analysen och planeringen är gjord är det dags att påbörja arbetet. Det innebär helt enkelt att vi påbörjar vårt jobb med fasadrenovering i Nacka och utför det vi kommit överens om med dig som kund.
  Efter arbetet är utfört sker en besiktning som ska säkerställas att jobbet har utförts på korrekt sätt och att inga brister i arbetet finns.

  När det kommer till fasadarbeten och fasadrenoveringar i Nacka så finns det lite olika saker som avgör kostnaden och hur priset sätts.

  När vi utför en fasadrenovering i Nacka så strävar vi efter att alltid kunna ge dig som kund ett klart svar och information om priset. Nedan förklarar vi lite mer ingående hur prisbilden för fasadrenovering i Nacka kan se ut.

  Det är nästan omöjligt att svara på hur mycket ett fasadbyte kostar. Det beror på hur stort arbetet är samt vilket material och mängd material som ska användas. Så det är väldigt individuellt.

  En bra hänvisning till pris per kvadratmeter är 350 – 1200 kronor för att putsa en fasad. Inklusive avfärgning, omputsning och ställningskostnader. Det är i det spannet priset hamnar när vi utför en fasadrenovering i Nacka.